Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’da “Corona” seferberliği

Seyhan’da “Corona” seferberliği

Seyhan’da “Corona” seferberliği

Corona Virüs tedbirleri kapsaminda halk sagliginin korunmasi ve tüketicinin fahis fiyatlarla karsi karsiya kalmamasi için gerçeklestirilen denetimler, Seyhan Belediyesi Zabita ekipleri, Gida Tarim ve Hayvancilik il Müdürlügüne bagli Gida Mühendisleri ile Seyhan Ilçe Halk Sagligi Müdürlügünden Halk sagligi uzmanlarinca birlikte gerçeklestirildi. Zabita fiyat kontrolünü gerçeklestirirken, Halk sagligi uzmani ve Gida Mühendisi ürünlerin kalitesi, son kullanma tarihi ve halk sagligina uygun olup olmadigini kontrol etti.

 

FAHIS FIYAT VE DEZENFEKTAN DENETIMI

Türkiye'de korona virüs tanisi konulmasinin ardindan fahis fiyatta ürün satildigina yönelik haberlerin ardindan gerçeklestirilen denetimlerde kent merkezinde gida ve dezenfektan satan is yerleri denetlendi. Özellikle kolonya, dezenfektan, maske, el sabunu ve genel temizlik maddelerine yönelik satis yapan is yerlerinde denetim yapan ekipler fiyat etiketlerini inceledi. Zabita ekipleri, is yeri sahiplerine virüs haberlerinin ardindan fiyatlarin artip artmadigini sordu. Zabita ekiplerinin denetiminde herhangi bir olumsuzluga ve fiyat artisina rastlanmadi.

 

DENETIM VE DEZENFEKTE ÇALISMALARI ARALIKSIZ SÜRECEK

Bu arada Seyhan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, ilçede virüsün yayilmasini önlemeye yönelik temizlik, ilaçlama ve dezenfekte çalismalarina devam ediyor. Hem temizlik ve dezenfekte çalismalarinin hem de fahis fiyat denetimlerinin araliksiz sürdürülecegi belirtildi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli